IVT-Service i Borås

Värmepumpservice i Borås

Kontakta oss när du behöver värmepumpservice. Vi kan våra produkter och hjälper dig om någonting oförutsett händer. Du når oss på telefon under större delen av dygnet, så tveka inte att ringa och lämna ett meddelande om vi inte svarar. Vi arbetar i en radie av ungefär 5 mil från Borås.

Många glömmer den förebyggande servicen på värmepumpen som bara går och går, men som alla andra apparater så behövs det en översyn då och då.
Vi upptäcker ofta fel som kan ha funnits i flera år och som kan ha orsakat höga kostnader när vi är ute på servicejobb. Det är oftast lätt avhjälpt och sådant som ingår i vår grundservice, ibland kostar det lite extra men är naturligtvis lönsamt ändå.
En värmepump i gott skick drar mindre ström och kanske tom håller lite längre.

Vi har värmepumpservice på främst IVT värmepumpar, men löser de flesta problem även på andra märken. Styrelektronik har vi bara för IVT värmepumpar.

Innan du ringer rekommenderar vi att du går igenom checklistan “Vad kan jag göra själv“.

Vanligt underhåll och ändringar av inställningar som du kan göra själv, som tex att ändra inomhustemperaturen, hittar du HÄR.

  • IVT AirX
  • AirX luftvärmepump

  • IVT AirX är en luft/vattenvärmepump utvecklad för det nordiska klimatet och fortsätter att ge effektiv värme även när utomhustemperaturen närmar sig 20 minusgrader.
   Det är en extremt tyst luftvärmepump med varvtalsstyrd fläkt och kompressor och med en årsvärmefaktor i absolut toppklass.

   Framtidssäkrad
   IVT AirX är som standard utrustad med en nätverksport för uppkoppling till Internet genom ditt egna hemmanätverk. Med IVT Anywhere kan du styra och övervaka din värmepump med din smartphone eller surfplatta och du kan också använda framtidens styrteknik – Smartgrid. Det innebär att värmepumpen har möjlighet att koppla upp sig direkt mot den nordiska elbörsen och själv anpassar så att den arbetar hårdast när elpriset är lägst. Efterfrågan, och därmed priset på el, varierar under dygnets timmar. Tekniken sparar ända upp till 2000 kr extra per år*.

   Smart styrsystem.
   Styrsystemet Rego 2000® gör att du inte behöver bry dig om värmepumpens inställningar mer än du själv vill. Den intelligenta varvtalsstyrningen anpassar driften helt på egen hand utifrån ditt hus värmebehov. Vill du göra egna justeringar har du enkel tillgång till alla inställningar du behöver.

   En tryggare investering
   När du köper en IVT AirX luftvärmepump ingår 10 års garanti på kompressorn och 6 år på hela värmepumpen.

   För vi chansar aldrig.

   Pris med komplett grundinstallation från 95 000 kronor efter ROT.

   *) Förutsätter bredbandsanlutning via den inbyggda nätverkskontakten samt ett abonnemang för 39:-/år.

   Av Morgan Larsson

  • Kroknad värmepump
  • Har din värmepump kroknat?

  • En värmepump är en fantastisk apparat men den håller inte i en evighet. Har du skött servicen så fungerar en bergvärmepump (vätska/vatten) normalt i cirka tjugo år, värmepumpar som använder luft (frånluft eller uteluft) håller i cirka 15 år. Läs mer

  • Vad kan jag göra själv?

  • Om någonting blivit fel och du får ett larm på värmepumpen, så lyser den röda lampan. Detta innebär inte att något är trasigt, utan att anläggningen larmat för att ingenting skall gå sönder. Innan du tillkallar vår servicepersonal kan du kontrollera följande:

   Läs mer

RSS
Facebook